Ucis pe trecerea de pietoni, pe Independentei, in noaptea de Inviere. Membrii familiei sunt revoltati

2324

@ Decizia finala a fost luata zilele trecute @ Soferul George Casapu, avea 19 ani iar victima, Mihai Manolache in  varsta de 80 de ani, se intorcea de la slujba de Inviere si traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni pe bulevardul Independentei, cand a fost lovita de masina

Familia unui batran de 80 de ani care a fost omorat in  urma cu 4 ani chiar in noaptea de Inviere in timp ce traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni este nemultumita de sentinta pronuntata in acest caz de magistratii ieseni de la Judecatorie. Astfel, judecatorii au decis ca soferul ca soferul, George Casapu, in varsta de 19 ani in ziua producerii accidentului  sa primeasca o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si in plus i s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 3 ani. Familia a primit 3.139 lei daune materiale si 100.000 lei daune morale. „Familia este nemultumita si de pedeapsa aplicata celui vinovat dar si de cuantumul despagubirilor. Zilele trecute am facut apel”, a spus Dragomir Tomasechi, avocatul familiei victimei.

Familia a solicita daune materiale de 30.000 lei si daune morale de 200.000 euro.

Pe trecerea de pietoni de la Golia

Accidentul s-a petrecut pe data de 12.04.2015 in noaptea de Inviere la ora 1.10. Victima Mihai Manolache in varsta de 80 de ani se intorcea de la slujba de Inviere  si a fost lovita pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Independentei aflata in dreptul Manastirii Golia. „In ziua de 12.04.2015, In jurul orei 01,10, In timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen Golf pe bulevardul Independentei din municipiul Iași, din directia  Piata Mihai Eminescu catre Targu Cucu, urmare a nerespectarii prevederilor legale In materia circulatiei pe drumurile publice, la trecerea pentru pietoni  situata In dreptul Manastirii Golia, semnalizata și marcata corespunzator, a surprins și accidentat  victima  Manolache Mihai, In varsta de 80 ani, angajata regulamentar In traversarea strazii pe marcajul pietonal, din stanga spre dreapta  autoturismului, pe sensul de deplasare al autoturismului, cauzandu-i leziuni traumatice care au condus la deces”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Tanarul conducea un autovehicul Volkswagen iar politistii au mai stabilit ca trecerea de pietoni era semnalizata corespunzator, asfaltul nu era umed iar zona era bine luminata. Politia a stabilit ca accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive. Un sofer care conducea un vehicul Audi pe celalalt sens de mers pe directia (Targu Cucu – Fundatie)  a spus ca i-a dat prioritate batranului dar dupa 3-4 secunde a auzit un zgomot si uitandu-se in oglinzi a  vazut va batranul a fost lovit de un autoturism Volkswagen pe celalt sens de mers, tot pe trecerea de pietoni. Astfel, batranul urma sa finalizeze traversarea strazii cand a fost lovit.” In momentul impactului cu pietonul, conducea autoturismul pe banda 2, dupa impact victima fiind proiectata și aruncata catre spatele mașinii. A oprit autoturismul la o distanta de 2-3 metri dupa victima care, datorita impactului, a fost aruncata dupa marcajul pietonal. Nu a mutat victima de la locul accidentului, iar pentru a nu Incurca traficul a mutat și pozitionat autoturismul pe banda unu de mers, la circa 1-2 metri distanta dupa locul impactului, In fata. Anterior impactului conducea autoturismul cu o viteza constanta de cca 40 km/h, iar anterior marcajului pietonal nu a redus viteza deoarece nu a vazut victima. Din impact, parbrizul autoturismul a fost avariat In partea dreapta de sus”, au constatat politistii.

Decesul a survenit dupa trei saptamani. Batranul a decedat la Spitalul Sfantul Spiridon din cauza multiplelor leziuni.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.