Video. La blocul ilegal din Copou lucrările continuă deși autorizația a fost anulată

2710
macara la blocul lui Bolobita
macara la blocul lui Bolobita

@ La blocul ridicat de firma dezvoltatorului Cristinel Bolobiță, pe strada Octav Botez, lângă Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Iași, au fost ridicate astăzi cu macaraua la ultimul nivel materiale de construcții pentru amenajări serioase, fiind vorba de niște profile metalice și plăci de rigips @ Asta în condițiile în care autorizația este expirată, aceiași autorizație a fost și anulată de Tribunal (sentința nu este definitivă) iar în anul 2020 , primăria și celelalte instituții competente au emis un proces verbal de recepție atestând că lucrările au fost finalizate

Materiale de construcții ridicate astăzi cu macaraua la blocul la care în urmă cu doi ani, funcționarii din primăria condusă de Mihai Chirica au efectuat recepția spunând că lucrările au fost finalizate și respectă autorizația. O macara a fost filmată ieri în timp ce ridica materiale de construcții la ultimul etaj al blocului construit de firma lui Cristinel Bolobiță, SC Auto Trans Com SRL lângă Spitalul de Boli Infecțioase. Macaraua a fost filmată în timp ce ridica la ultimul nivel materiale pentru amenajări serioase profile metalice și plăci de rigips. Asta în condițiile în care Cristinel Bolobiță nu mai deține nici o autorizație de construire valabilă pentru a efectua lucrări la acest bloc. Autorizația emisă de primărie în anul 2018 a expirat și mai mult decât atât a și fost anulată de Tribunal în urma unei sesizări depuse de vecinii care locuiesc la casa de care s-a lipit ilegal acest bloc, familia Demetra și Sorin Andrian. Mai mult decât atât în urmă cu trei ani Primăria Iași, Inspectoratul de Stat în Construcții și celelalte instituții implicate au semnat procesul verbal de recepție adică au atestat ca lucrarile au fost finalizate fiind realizate conform autorizației. De menționat că familia Andrian a cerut în instanță și anularea acestui proces verbal de recepție (vezi aici). Întrebat la ce folosesc materialele de construire aduse ieri cu macaraua , Bolobiță a spus ca este vorba despre amenajări interioase pe care le realizează unul din proprietarii apartamentelor. Cel mai probabil acesta s-a referit la unul dintre locatarii cu care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare. Blocul nu are certificat de edificare, litigiul (solicitarea de anulare a autorizației este notat în Cartea Funciară) deci, cel puțin din punct de vedere juridic cei care locuiesc în acest bloc nu sunt proprietari pe deplin neputând fi încheiate contractel de vânzare-cumpărare. ‘’Un vecin s-a aprovizionat cu materiale pentru amenajări în interior. Pe cine interesează ce face omul în interior? Cei care reclamă să meargă la ușa proprietarului’’, a spus Bolobiță.

Adică, blocul nu are certificat de edificare s-a semnat procesul verbal de recepție finală dar tot se fac lucrări de amenajări interioare. Tipic haosului din urbanism din orașul ‘’patronat’’ de Mihai Chirica, protectorul lui Bolobiță și a altor dezvoltatori care i-au închinat la botezul copilului. Să reamintim că Bolobița are dosar penal după ce a vândut ilegal un apartament în acest bloc. Mai multe detalii in articolul de mai jos.

Dovada penală care l-a înfundat pe dezvoltatorul Bolobiță. Apartament în Copou vândut ilegal

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.