Gheorghe Tătaru, fostul primar din Târg Frumos găsit incompatibil de ANI

869
Gheorghe Tataru
Gheorghe Tataru

@ Gheorghe Tătaru a fost declarat in incompatibilitate deoarece a fost in acelasi timp si consilier local si director la Agenția de Protecție a Mediului

Gheorghe Tătaru, fostul primar al orașului Târgu Frumos a fost gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si in aceste conditii nu mai poate ocupa o functie de conducere la o institutie de stat pentru o perioada de cel putin 3 ani. ANI a identificat două situații în care  s-a constatat ca Gheorghe Tătaru s-a aflat in incompatibilitate. Prima este legata de faptul ca a fost consilier juridic al comunei Brăeșți, județul Iași. „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a exercitat simultan cu funcția publică și calitatea de Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Târgu Frumos, Județul Iași. În perioada 05 martie – 01 mai 2018, respectiv, 28 februarie – 06 noiembrie 2020, a exercitat simultan funcția publică de consilier juridic la Primăria Comunei Brăești, Județul Iași și calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Târgu Frumos, județul Iași”, se arata intr-un comunicat de presa remis de ANI.

Cea de-a doua situatie de incompatibilitate a aparut atunci cand Gheorghe Tătaru a devenit director la Agenția de Protecție a Mediului Iași. „În perioada 02 mai 2018 – 28 februarie 2020, a exercitat simultan cu funcția publică de Consilier juridic la Direcția Juridică, Resurse Umane din cadrul Agenția Națională pentru Protecția Mediului, respectiv, Director executiv la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Iași, și calitatea de Consilier Local în cadrul Consiliului Local al orașului Târgu Frumos, județul Iași”, se mai arata in comunicatul ANI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.