Denunțătorul șpăgii de la Primăria Rediu, dezvăluire in exclusivitate. ‘’Trebuie ceva pentru primar, așa mi-a spus’’

1974
Ciprian Grosu si Petronela Susan
Ciprian Grosu si Petronela Susan

@ Dezvăluirea.ro a realizat în exclusivitate un interviu cu Mihai Chelariu cetățeanul care a denunțat faptul că la Primăria Rediu i s-a cerut mită pentru eliberarea autorizației de construire pentru o casă în satul Breazu @ ‘’Mă tot duceau cu vorba și nu voiau să-mi dea autorizație. Le-am dat anul trecut 500 euro și tot n-am rezolvat. A doua oară când mi s-a cerut mi s-a dat de înțeles că mai trebuie ceva pentru primar. Și am mai dat 500 euro și au prins-o în flagrant’’, a spus Mihai Chelaru @ Mihai Chelaru are 65 de ani si nu este fostul inspector de la Finante Dan Mihai Chelaru @ Primarul Ciprian Grosu a negat că ar fi cerut mită

Mihai Chelaru, cetățeanul de rând care a fost nevoit din disperare să se adreseze procurorilor deoarece la Primăria Rediu i se ceruse șpagă pentru a-și construi o casă în satul Breazu a relatat unele amănunte în exclusivitate pentru Dezvăluirea.ro. Acesta spune ca Petronela Susan, îl tot ducea cu vorba și nu voia să-i dea autorizație și așa a înțeles că trebuie să dea șpagă. ‘’Povestea a început în august anul trecut când am depus pentru prima dată documentația pentru construirea unei case de lemn la Breazu. După ce am depus documentația au început să mă plimbe. De fiecare data îmi mai cereau câte un document. Am completat documentația de vreo 4 ori. Până la urmă mi-a spus că nu vrea să semneze primarul că are biroul plin de dosare de urbanism și nu le semnează. Am încercat să vorbesc cu primarul dar nu l-am găsit, era tot timpul plecat. Atunci am zis, hai să trec de cealaltă parte. I-am sugerat lui Susan că vreau să-i dau ceva și nu a refuzat. I-am pus în niște documente 500 euro. Asta prin septembrie 2022’’, a povestit Mihai Chelaru.

‘’Mai trebuie ceva pentru primar’’

Mihai Chelaru a adăugat că nici după ce a dat cei 500 euro nu a reușit să-și scoată autorizatia de la Rediu. Susan i-a spus ca autorizația este scrisa dar nu vrea sa semneze primarul, lăsându-l să înțeleagă că trebuie să mai dea niște bani pentru primar. ’’În octombrie-noiembrie m-am dus din nou la primărie. Atunci doamna Susan mi-a arătat că a scris autorizația dar nu era semnată de primar. Îmi arăta locul unde trebuia să semneze primarul. Îmi spunea <<Mai trebuie ceva aici>> adică îmi sugera că trebuie sa mai dau ceva pentru primar. Luni (6 februarie 2023-n.r) am fost din nou la primărie după ce am anunțat procuratura. I-am dat 2.500 lei și nu i-a refuzat. La ieșirea din instituție au oprit-o polițiștii care, pe langa cei 2.500 lei i-au mai găsit încă 1.000 euro și 800 lei’’, a spus Mihai Chelaru.

Grosu: ‘’Susan crede că astfel de afirmații o pot dezvinovăți’’

Contactat, Ciprian Grosu a negat orice implicare in această afacere ilegală, negând astfel faptul ca ar fi cerut mită. ‘’ Angajatii primariei au fost informati si au stiut inca de cand am fost investit ca Primar ca nu tolerez astfel de fapte penale, acest mesaj fiindu-le transmis de mine, personal, constant. Doamna Susan poate crede că astfel de afirmații o pot dezvinovati într-o mai mică sau mai mare măsura, dar legea isi va spune cuvantul. Personal sunt indigrat sa descopar lipsa de scrupule a functionarului public cercetat acum penal, la fel cum sunt indignat de faptul că această faptă penală umbrește activitatea instituției pe care o conduc’’, a spus Ciprian Grosu.

Mai multe detalii despre flagrantul de mită organizat de DGA la Primăria Rediu puteți citi in articolul repostat mai jos.

Exclusiv! Direcția Anticorupție a descins la Primăria Rediu. Funcționar reținut pentru șpagă

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.