Dosarul „Spaga la Politist”. Tata si fiu condamnati

1320

@ Trei ieseni au fost prinsi in fragrant in flagrant anul trecut in timp ce incercau sa mituiasca un politist @ Toti trei au fost condamnati de magistratii Tribunalului

Judecatorii Tribunalului au pronuntat sentinta in cazul celor trei barbati care locuiesc in comunele Sinesti si Tibana din judetul Iasi si care au incercat anul trecut sa mituisca un  politist de la Sectia de Politie din Madirjac. Reamintim ca totul a plecat de la faptul ca politistul l-a prins pe tanarul Cornel Onofrei conducand un camion fara sa aiba permis pentru categoria respectiva de vehicule. Politistul i-a atras atentia ca a savarsit o infractiune. Dupa aceea tanarul Cornel Onofrei care are in jur de 20 de ani l-a anuntat pe tatal sau Constantin Onofrei. La randul sau Constantin Onofrei a apelat la Viorel Leustean deoarece acesta il cunostea pe politist. Viorel Leustean s-a ales cu o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare, Constantin Onofrei a primit 1 an si 6 luni cu suspendare iar tanarul Cornel Onofrei s-a ales 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducere fara permis.

A condus un camion

In fata judecatorilor Cornel Onofrei a recunoscut ca in luna aprilie 2018 a fost oprit un politist de la sectia din Madarjac care a constatat ca se afla la volanul unui camion fara sa aiba permis pentru categoria respectiva de vehicule. „Lucram in padure si la un moment dat mi-am dat seama ca nu am mancare si bautura pentru muncitori. Atunci am luat camionul sa ma duc spre magazinul satesc. Cand am intrat in drumul judetean, am fost oprit de Politie. Nu aveam permis pentru camion, abia faceam scoala atunci”, a spus Cornel Onofrei.

Initial spaga era mai mare

Dupa cum am aratat si mai sus, in aceiasi zi, tatal acestuia Constantin Onofrei si prietenul sau Viorel Leustean au pus la cale un plan pentru a-l mitui pe politistul de la Sectia din Madarjac. Inca de la primul contact, politistul de la Madarjac i-a anuntat pe procurori care au organizat un flagrant. Astfel, Viorel Leustean a fost prins in flagrant in timp ce oferea mita 3.000 lei politistului. „M-am intalnit cu inculpatul Viorel Leustean la Madarjac langa postul de politie. Leustean Viorel mi-a spus sa-i dau 4.000 lei pentru politist. I-am spus ca nu am banii, sa-i dea de la el ca o sa returnez eu. M-a sunat dupa aceea si a venit la mine acasa spunandu-mi sa-i dau cat am, i-am dat 660 euro”, a spus Constantin Onofrei in fata judecatorilor.

Pe de alta parte Leustean a spus ca mituirea politistului nu a fost ideea lui ci a facut asta la insistentele familiei Onofrei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.