Ieşean, la un pas de condamnare din pricina a doi porci! De unde a izbucnit întreg scandalul!

257
Porci
Porci

@ Un ieşean a fost la un pas de condamnare din pricina a doi porci @ Întreg scandalul a izbucnit după ce individul ar fi promis că va livra cele două animale unui cumpărător @ Magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Andrei Lucian Roman @ În schimb, ieşeanul a fost pus să achite paguba

Un ieşean a fost la un pas de condamnare din pricina a doi porci! Întreg scandalul a izbucnit după ce individul ar fi promis că va livra cele două animale unui cumpărător! Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Andrei Lucian Roman ca urmare a interventiei raspunderii penale pentru inselaciune.

„Instanta admite acţiunea formulată de partea civilă şi obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 4.500 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat judecatorii ieseni.

Ieşean, la un pas de condamnare din pricina a doi porci!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul ieseanului a inceput pe data de 9 ianuarie 2023. Procurorii l-au trimis in judecata sub acuzatia de inselaciune.

„Inculpatul , cu intenție, a indus în eroare persoana vătămată, prin aceea că, la data de 7.01.2019, a încheiat un contract de vânzare cu victima, iar, în cursul lunii februarie 2019, cu rea-credinţă, nu a executat obligația de a livra cele două animale, invocând diverse motive mincinoase, obținând astfel pentru sine un folos patrimonial injust, respectiv suma de 4.500 de lei plătită cu titlu de avans de către partea civilă , fiind pricinuită o pagubă victimei în același cuantum”, au afirmat anchetatorii.

A recunoscut totul în faţa magistraţilor ieşeni

Din încheierea din 08.01.2024 a Judecătoriei rezultă că s-a dat citire actului de sesizare a instanţei, inculpatul fiind prezent, iar el acceptând să dea declaraţie, solicitând aplicarea procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii.

„După finalizarea tranzacției, inculpatul i-a confirmat victimei că a primit suma de 4.500 lei, stabilind că, în cursul lunii februarie 2019, se va deplasa personal la domiciliul acesteia din sat, pentru a-i livra cei doi porci (discuții purtate prin intermediul aplicației Messenger). Inculpatul nu și-a executat, cu rea-credință, această obligație. Inculpatul a invocat diverse motive mincinoase pentru pasivitatea sa, neînțelegând nici să restituie suma de bani plătită cu titlu de avans de către partea civilă”, au mai spus oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.