Mafia imobiliară face ravagii la Rediu: bloc cu două etaje în plus edificat cu semnătura primarului

1152
Ciprian Grosu și blocul Elenei Monica Greșală
Ciprian Grosu și blocul Elenei Monica Greșală

@ Ciprian Grosu a câștigat în anul 2020 alegerile spunând că va stârpi Mafia Imobiliară din comuna Rediu @ N-a stârpit nimic, dimpotrivă Mafia Imobiliară a înflorit în acești 4 ani la Rediu, cu complicitatea lui Grosu @ În ediția de astăzi: Ciprian Grosu a edificat la intrarea în comună un bloc cu 4 etaje deși autorizația de construire prevedea construirea unui imobil cu numai două etaje @ Pentru o asemenea ilegalitate primarul Iașului a fost trimis în judecată de DIICOT @ Potrivit unor surse, un consilier local de la Rediu a formulat de asemenea la DIICOT o sesizare penală cu privire la ilegalitatea pe care o prezentăm mai jos

Ciprian Grosu i-a păcălit pe locuitorii din comuna Rediu (județul Iași) a venit pe un val de simpatie pentru USR promițând că va stârpi Mafia Imobiliară în localitatea lipită de municipiu. De de unde, Grosu a devenit ‘’tăticul imobiliarelor’’, patronul ilegalităților în urbanism. Grosu și-a tras partea din terenurile bune de construit. A primit cadou două suprafețe de la persoane cărora le-au fost retrocedate terenuri de către Primăria Rediu. Sub nasul lui Grosu, funcționara de la Urbanism din Primăria Rediu, Petronela Susan a fost arestată în flagrant în timp ce lua mită pentru emiterea unei autorizații de urbanism. Prezentăm astăzi o altă afacere care demonstrează că Ciprian Grosu patronează ilegalitățile din urbanism din comuna Rediu. Astfel, în anul 2022, Ciprian Grosu răspunde unei solicitări formulate de o femeia, Monica Elena Greșală din municipiul Iași și emite autorizatia de construire 91 din 25 mai. Femeia deține un teren de 300 mp exact la granița dintre municipiul Iași și Rediu, pe strada Varianta Rediu cea care pleacă din șoseaua Rediu și trece prin spatele Kaufland Păcurari. Terenul acesteia se află pe colț, vis a vis de blocurile din municipiul Iași. Conform acestei autorizații, femeia avea voie să construiască o clădire cu două etaje S+P+2E cu un procent de ocupare a terenului de 20 la sută. Adică a primit permisiunea să ridice o clădire cu 2 etaje cu o amprentă la sol de 60 mp, CUT-ul (coeficientul de utilizare a terenului fiind 0,6. Prin urmare, suprafața maximă utilă care trebuie să rezulte după finalizarea construcției era de 180 mp. În schimb, după cum se poate vedea și din fotografiile realizate de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, Monica Elena Greșală a ridicat o clădirea cu parter și 4 etaje cu o suprafață construită la sol de circa 95 metri pătrați cu o suprafața desfășurată de cel puțin 450 mp. L-am întrebat pe primarul Ciprian Grosu cum se a răsărit un bloc cu 4 etaje cu o autorizație pentru 2 etaje și ne-a răspuns că nu știe despre ce este vorba. ‘’Are autorizație conform Legii. Nu știu la ce vă referiți’’, a susținut Grosu. După aceea i-am trimis fotografiile cu blocul și l-am rugat măcar să numere etajele. A văzut că sunt 4 etaje și a revenit cu n răspuns. ‘’Are autorizație și pentru încă un etaj’’, a adăugat Grosu.

Cadou încă un etaj de la Grosu, cu încălcarea PUG

Într-adevăr, pe data de 25.11.2022, adică după 6 luni de la emiterea primei autorizații, Ciprian Grosu emite autorizația de supratejare nr.197, schimbă indicatorii urbanistici prin încălcarea Planului Urbanistic General, stabilește un CUT de 0,8 și permite ridicarea unei clădiri cu subsol, parter și trei etaje, cu o suprafață utilă de 240 mp. Chiar și așa, i-am spus lui Grosu că în poze se vede clar o clădire cu 4 etaje. ‘’Clădirea nu este edificată încă. O să trimit inspectorii să vadă despre ce este vorba’’, a adăugat Grosu

Bloc intabulat în fals

Deci Grosu s-a făcut că nu vede că sub nasul său se ridică ilegal un bloc cu 4 etaje și acum mimează că-i pasă de respectarea Legii. Mai departe vom arăta că acest bloc a și fost intabulat ilegal cu ajutorul unor documente emise de Grosu. Documentele demonstrează că Grosu a mințit când a spus că nu știe despre ce este vorba. Astfel, în data de 10.08.2022, o comisie din care a făcut parte și Petronela Susan și alți funcționari din Primăria Rediiu dar și Iulian Diaconescu cel care a făcut proiectul au întocmit și semnat un proces verbal de recepție parțială a blocului. Pe data de 24.08. 2022, Ciprian Grosu emite certificatul de edificare parțială a construcției. Grosu stabilește că s-a ridicat 40 la sută din clădirea autorizată și emite acest certificat de edificare. Mai mult decat atat deși Legea prevede că certificatele de atestare fiscală se elibereaza numai pentru construcțiile finalizate, Primăria Rediu a emis pentru acest bloc si respectivul document, Certificatul de atestare fiscala a fost emis la 12.09.2022. Toate acestea au fost folosite pentru intabularea acestui bloc. Dosarul pentru intabulare a fost depus la OCPI Iași la data de 14.09.2022 și conține un document emis de Primăria Rediu două zile mai târziu pe 16.09.2022, respectiv adresa nr. 22088.

O adevărată Mafie Imobiliară patronată de Grosu

bloc Zlate Paul Daniel- bloc Rediu
bloc Zlate Paul Daniel- bloc Rediu

Într-o ediție anterioară am arătat că Ciprian Grosu a tolerat în urmă cu doi ani o ilegalitate similară. Este vorba despre un bloc ridicat la intrarea in comuna, la marginea drumului judetean Iasi-Rediu pe partea stanga, in zona in care incepe lacul de acumulare beneficiar fiind un anume Daniel Paul Zlate.  Afacerea s-a vrut din start a fi o golănie. Astfel, in data de 11.09.2020, Primăria comunei Rediu elibereaza autorizatia de construire nr.235 pentru ‘’construire locuință, imprejmuire si amenajare teren’’. Așa zisa locuință primea autorizatie pentru un regim de inălțime de S/D+P+2+Etaj tehnic, maxim 9 metri in conditiile in care in spate nu se aflau nici un fel de planse tehnice care să aiba viza spre neschimbare pusă de primarie. În locul unei case a fost ridicat ditamai blocul iar Grosu s-a făcut de asemenea că nu vede. Mai mult decât atât Grosu a vrut să-i dea ‘’dezvoltatorului’’ teren din proprietatea comunei, lângă bloc pentru ca acest afacerist care a construit ilegal să amenajeze locuri de parcare. Prefectura a solicitat în instanță anularea autorizației de construire (vezi aici) dar judecătorii nu au pronunțat încă, o sentință în acest dosar. Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

Dezvoltatorii lui Grosu au trecut în barca candidatului PSD

Iulian Diaconescu si Elena Greșală campanie pentru PSD
Iulian Diaconescu si Elena Greșală campanie pentru PSD

După cum am spus mai sus Iulian Diaconescu a proiectat blocul Elenei Greșală. În comună se știe că cei doi au relație apropiată. Lui Diaconescu i-a mers bine o perioadă cu Ciprian Grosu pe funcția de primar, certificatele și autorizațiile îi ieșeau la timp. Numai că Diaconescu și prietena lui au trecut între timp la PSD, fac campanie pentru candidatul Elvis Mocanu. Poate că unii vor să schimbe o Mafie Imobiliară cu alta.

Mafia imobiliară s-a cuibărit la Rediu. ISC atacă blocurile ilegale, primarul le ține partea

 

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.