Proces cu un medic pentru o pisica cazuta de la etajul 7. „Sa plateasca”

1281

@ Proces inedit de la o pisica ”rasa europeana” la Judecatoria Iasi @ O ieseanca a fost data in judecata, culmea chiar de medicul veterinar care i-a acordat pisicii unele ingrijiri medicale

O pisica i-a adus pe un medic si o ieseanca in fata judecatorilor. Astfel, magistratii ieseni de la Judecatoria Iasi au acum ”in lucru” un dosar mai putin obisnuit. Este vorba despre un medic veterinar  si o ieseanca care-si disputa o suma de bani costul operatiei unei pisici.  Astfel, medicul veterinar iesean Dragos Boghean a dat in judecata o ieseanca, E.M din cartierul Nicolina pentru ca acesta nu a vrut sa-i achite suma de 1.000 lei, reprezentand contravaloarea unei interventii chirurgicale acordate unei pisici. Animalul in varsta de un an, adica pisica numita Miți cazuse de la etajul 7 si suferisa mai multe fracturi. „In fapt la data de 1.08.2019 parata s-a prezentat la sediul cabinetului veterinar cu o pisica rasa europeana prezentand politraumatism prin cadere de la etajul 7 si a solicitat ajutor medical calificat. Am procedat la realizarea anamnezei (investigatie medicala-n.r) constatarile privind starea de sanatate a pacientului fiind consemnate in scrisoarea medicala. Am informat parata despre starea critica a animalului despre pronosticul rezervat spre grav  si despre posibilitatea decesului in timpul sau dupa interventie iar aceasta in cunostinta de cauza a solicitat interventa chirurgicala”, se arata in actiunea deschisa in justitie de medic.

Dupa ce a murit nu a mai vrut sa  plateasca

Cele doua parti au stabilit ca pentru interventie medicul trebuie sa primeasca 1.200 plus inca 800 lei pentru situatia in care animalul at supravietuit si ar fi avut nevoie de tratament recuperator. Femeia a achitat un avans de 200 lei urmand sa revina sa achite si diferenta. Insa, dupa ce a fost anuntata ca pisica a murit femeia nu a mai achitat si diferenta de bani. „In urma interventiei chirurgicale animalul a decedat iar parata la abandonat in clinica si nu a realizat plata serviciilor medicale. Am notificat parata cu privire la faptul ca trebuie sa se prezinta si sa ridice cadavrul dar notificarea a  ramas fara raspuns”, a mai aratat medicul.

Dupa circa 2 saptamani medicul a predat cadavrul la laboratorul de Morfopatologie de la Universitatea de Stiinte Agricole Ion Ionescu de la Brad, pentru incinerare.  Serviciile de incinerare au costat 50 lei. Acum, medicul solicita ca judecatorii sa o oblige pe femeie sa-i achite diferenta de 1.000 pentru operatia pisicii, costurile de incinerare de 50 lei si cheltuielile efectuate cu plata avocatului pentru sustinerea actiunii in justitie. Medicul a depus la dosar documente care arata ca femeia se angaja se achite costul operatiei chiar si in cazul in care pisica ar fi decedat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.