Procurorii ieșeni, un nou dosar penal la Cardiologie. Gaură de milioane euro in bugetul spitalului

8881
Cardiologie Iasi dupa incendiu
Cardiologie Iasi dupa incendiu

@ Procurorii ieșeni de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi efectueaza cercetari pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă intr-un dosar ce vizeaza cauzele izbucnirii incendiului de la Institutul de Cardiologie @ In urma izbucnirii incendiului paguba suferita de spital a fost estimata la cel putin 10 milioane euro @ Mai mult decat atat ca si Spitalul Parhon a suferit o paguba de 2.832.572 lei in urma acestui incendiu @ Ancheta a demarat după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență a constatat că incendiul a izbucnit din cauza unor ‘’aparatele electrice lăsate sub tensiune’’ @ Recent magistratii Curtii de Apel Iasi au decis ca Grigore Tinica, managerul Institului de Boli Cardiovasculare sa fie judecat pentru abuz in serviciu, dupa ce a fost trimis in judecata de DNA Iasi

Dosar penal pentru neglijență si distrugere din culpă deschis de procurorii ieseni de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi in urma incendiului izbucnit Institutulul de Boli Cardiovasculare Prof.dr. George I.M Georgescu. Dosarul penal are numărul nr.4809/P/2018 si este instrumentat, dupa cum am mai spus de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași împreună cu politistii de la Sectia a 2 a din municipiul Iași. Din informațiile pe care le detinem in prezent, polițiștii si procurorii așteaptă rezultatele unei expertize pirogene pentru a stabili cu exactitate in ce conditii a izbucnit incendiul din data de 11 aprilie 2018. Ancheta de demarat dupa ce pompierii au scris intr-un proces verbal de constatare ca este posibil ca incendiul sa fi izbucnit din cauza neglijentei personalului. Astfel, conform procesului verbal de interventie nr.289/11.04.2018 intocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘’incendiul izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare Prof.dr. George I.M Georgescu cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o efectul termic al curentului electric, imprejurarea determinantă fiind reprezentată de aparatele electrice lăsate sub tensiune’’.

 

Firma de asigurari vrea banii inapoi

Constatările pompierilor au determinat firma de asigurari Uniqa Asigurări sa ceara inapoi sumele decontate sub forma de despagubire, după incendiu. Uniqa Asigurări incheiase contract cu Spitalul Parhon care a suferit pagube din cauza apei folosită la stingerea incendiului. Urmare a interventiei pompierilor, apa folosita la stingerea incendiului s-a infiltrat la etajele inferioare, inclusiv la cele la care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Dr.C.I Parhon Iasi afectand tavanele, pereții, pardoselile, instalatia electrica etc. Pentru a recupera banii platiti Spitalului Parhon, de la Institutul de Cardiologie, Uniqa Asigurări a deschis un proces la Tribunalul Iasi (vezi aici). Compania de asigurari solicita ca unitatea medicala sa-i platesca suma de 846.290,30 lei reprezentand despagubirea din contractul de asigurare achitata de societatea de asigurari 146.538,81 lei reprezentand dobanda legala aferenta. Initial, spitalul a solicitat ca firma de asigurari sa acopere toata paguba in valoare de 2.832.572 lei dar Uniqa a decontat numai 846.290,30 lei. ‘’Astfel, prin plata despagubirii, subscrisa ne-am subrogat in drepturile asiguratului Spitalului Clinic Dr.C.I Parhon Iasi impotriva celor raspunzatori de producerea pagubelor, motiv pentru care suntem îndreptățiți să recuperăm integral despăgubirea achitata’’, a arătat Uniqa Asigurari in actiunea deschis la Tribunal. Sa reamintin ca recent magistratii Curtii de Apel Iasi au decis ca Grigore Tinica, managerul Institului de Boli Cardiovasculare sa fie judecat pentru abuz in serviciu. Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Sentință definitivă! ‘’Doctorul inimii’’ judecat pentru corupție după 3 ani de tergiversări’’.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.