Șeful IPJ, bătăuș de studenți, a lansat o carte despre violența domestică. Video

1846
Costel Gitlan lansare carte
Costel Gitlan lansare carte

@ Afară, în fața Universității Alexandru Ioan Cuza, mașinile invitaților erau parcate în locuri nepermise sau pe trecerea de pietoni, iar înăuntru se afla întreaga conducere a Poliției ieșene @ În condițiile în care în anul 2003, a fost cercetat disciplinar pentru că împreună cu prietenul său Cătălin Țibulcă (acum inculpat într-un dosar al DNA) au bătut abuziv doi studenți la Ciric, Costel Gîtlan ne dă astăzi lecții de sociologie a violenței @ Ieri, la librăria Universității Alexandru Ioan Cuza, Costel Gîtlan și-a lansat cartea ‘’Intervenția în violența domestică-Ordinul de protecție provizoriu’’

Costel Gîtlan, șeful IPJ Iași este Jean Valjean al culturii ieșene. Așa cum personajul lui Victor Hugo a furat de foame și a devenit apoi cel mai cinstit și filantrop parizian, și Costel Gîtlan, care a bătut doi tineri studenți pe când era simplu polițist, ne dă astăzi lecții de combatare a violenței. Ieri, începând cu ora 14.00, la librăria Universității Alexandru Ioan, în prezența tuturor șefilor din Poliția ieșeană (foto), a rectorului Tudorel Toder, Costel Gîtlan și-a lansat cartea ‘’Intervenția în violența domestică-Ordinul de protecție provizoriu’’, o lucrare care s-ar fi născut din dezvoltarea tezei de doctorat, pe tema socilogiei delicvenței susținută de aceasta anul curent sub îndrumarea profesoarei Cristina Gavriluță, prezenta de asemenea la eveniment. Ieri, Poliția Iași, cel puțin la nivel de șefi, timp de câteva ore, nu s-a mai aflat la dispoziția cetățeanului, ci a mers să-l aplaude pe Gîtlan. Nu a contat că afara erau mașini chiar și ale invitaților parcate în locuri in care staționarea este interiză, chiar și pe trecerea de pietoni. Toți șefii din Poliției sorbeau vorbele șefului Gîtlan. Îi veți recunoaște în fotografiile realizate de jurnaliștii Dezvăluirea.ro pe comisarul șef Adrian Stoian-șeful Poliției municipiului Iași, adjunctul acestuia Cezar Cărpușcă, Costel Șchiopu – șeful Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași, Alexandru Hordilă-șeful secției 5 Poliție, Mihala Iuteș – șefa serviciului financiar-contabilitate din IPJ, Andree Iacob-șefa Resurselor Umane, Paul Spulber – șef serviciu Criminalistic, Lucian Tarcea-șef serviciu ordine publică, Elvis Tudose-șeful BCCO, Augustin Capră polițist în rezervă, Ioan Scripniciuc – fostul șef al IPJ Iași etc. Să nu-l uităm pe adjunctul lui Mihai Svalja, care făcea pe aprodul la ușa librăriei, adică primea invitații lui Gîtlan. În aceste condiții am întrebat ieri la serviciul de relații cu presa al IPJ Iași cine a fost la comanda inspectoratului, dar bineînțeles nu ni s-a răspuns.

Din polițist mardoi în teoretician al violenței

Despre incidentul din anul 2003 am mai scris și cu alte ocazii, dar mai multe detalii puteți citi aici. Costel Gîtlan și Cătălin Țibulcă s-au îmbătat la o petrecere pe malul Lacului Ciric. Au chemat o mașină de la IPJ să-i ducă acasa, iar la plecare au avut un incident în trafic cu doi tineri studenți. Pentru că erau băuți cei doi politisti i-au bătut pe cei doi studenți. Șeful IPJ Iași era Ștefan Alexa,  care i-a cercetat disciplinar pe politisti și a dispus să li se diminueze salariul pe câteva luni. Acum, odată cu lansarea de ieri Gîtlan a vrut să ne arate că este un teoretician al combaterii violenței. ‘’S-a scris, de pildă, că violența domestică este consecința lipsurilor sau a sărăciei. S-a mai spus că lispa educației reprezintă un factor important de declanșare a fenomenului. Reproducerea violenței de la o generație la alta reprezintă o altă explicație care se regăsește în discursul științitic’’, scrie Gîtlan în cartea sa. Serios? Dacă este vorba de lispa de Educație atunci de ce doamna prof.univ. Cristina Gavriluță l-a caracterizat pe Gîtlan cu ocazie evenimentului de ieri un ‘’intelectual rasat și om de mare calitate’’. Oare nu știa că, acum inculpatul Țibulcă și Gîtlan au bătut doi studenți în 2003? Mai departe, când i-ați bătut ați vrut să transmiteți și voi violența de la o generație la alta așa cum ați scris în carte? Cartea costă 37 de lei pe care subsemnatul,  licențiat în sociologie la aceiasi universitate regretă că i-a plătit. Dacă aveți ceva mai bun de făcut cu banii, folosiți-i în alte scopuri. Gîtlan a lansat o colecție de statistici culese din IPJ Iași privind infracțiunile cu violență după care la sfârșit a emis un soi de concluzii cu pretenții de enunțuri sociologice.

 

 

Șeful Poliției l-a scăpat pe băiatul unui milionar prins cu 120 km/h în localitate. Documente

 

 

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.