Încă un corupt la bară!Doi primari penali unul dupa altul. Comuna blestemată din Iași

3271
Neculai-Iuganu si Sorin Lazar
Neculai-Iuganu si Sorin Lazar

@ In urma cu cateva zile magistratii ieseni au inceput procesul in care fostul primar al comunei Strunga, Neculai Iuganu a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu @ Anterior, functia de primar a fost detinuta de Sorin Lazar de asemenea condamnat pentru o serie de abuzuri savarsite pe cand era primar la Strunga

Comuna Strunga din judetul Iasi, celebra odata pentru statiunea termala din localitate a fost ani de zile parca urmarita de un blestem. Astfel, in urma cu cateva zile procurorii pascaneni au inceput judecata (vezi aici) in  procesul in care Neculai Iuganu, cel care a ocupat functia de primar al comunei in perioada 2008-2012 a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Ilegalitatile savarsite de Iuganu au fost constatate de Directia de Finante si Curtea de Conturi care au controlat Primaria Strunga in anul 2012. Iuganu este acuzat ca a aprobat unele plati ilegale catre firme de constructii care au  avut contracte cu primaria si catre fostii sai subordonati. Firmele de constructii au incasat bani pentru lucrari neexecutate iar fostii angajati au primit prime consistente sub forma de bani in afara prevederilor legale.

Lazar condamnat de doua ori

Neculai Iuganu a devenit primar la Strunga dupa ce fostul ”edil” al comunei, Sorin Constantin Lazar a devenit senator. Acesta din urma a fost primar la Strunga, multe mandate inaintea lui Iuganu. Insa, Lazar a fost trimis in judecata de doua ori de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, pe 11 noiembrie 2014, Lazar a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese si asta deoarece si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. De asemenea, pe 11 noiembrie 2016 a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Faptele de abuz in serviciu se refera la faptul ca Lazar si subordonatii sai din primarie au incasat nelegal sume considerabile de bani sub forma de „prime” pe motivul ca au organizat o serie de proceduri de licitatii.

In prezent functia de primar al comunei Strunga este detinuta de Mariana Lazar, sotia lui Sorin Lazar. Acesta este in prezent consilier al primarului comunei Helesteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.