Subofiţer ieşean, condamnat definitiv la închisoare! A crezut că poate scăpa după ce a fost acuzat de tentativă de omor! FOTO (EXCLUSIV)

4836
Gabriel Covasneanu
Gabriel Covasneanu

@ Un subofiţer ieşean a fost condamnat ieri definitiv la închisoare @ Pompierul a crezut că poate scăpa după ce a fost acuzat de tentativă de omor @ Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins ieri apelul formulat de Gabriel Vasile Covăsneanu @ Iniţial, acesta fusese condamnat de Tribunalul Iaşi la 5 ani de temniţă, pentru că ar fi vrut să facă moarte de om

Un subofiţer ieşean a fost condamnat ieri definitiv la închisoare! Pompierul a crezut că poate scăpa după ce a fost acuzat de tentativă de omor. Astfel, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins ieri apelul formulat de Gabriel Vasile Covăsneanu. Iniţial, acesta fusese condamnat de Tribunalul Iaşi la 5 ani de temniţă, pentru că ar fi vrut să facă moarte de om.

„Instanţa admite apelul declarat de partea civilă D.C.A., în sensul majorării cuantumului daunelor morale. Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligat inculpatul către partea civilă, de la 5.000, la 10.000 de euro. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii şi înlătură dispoziţiile contrare. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Gabriel Vasile Covăsneanu. Definitivă”, au spus magistraţii.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Subofiţer ieşean, condamnat de judecători

 

Amintim că, la finele anului trecut, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la 5 ani de puşcărie, pentru tentativă de omor, pe Gabriel Vasile Covăsneanu, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, fostul purtător de cuvânt al instituției.

Conform anchetatorilor, acesta a fost condamnat pentru că, în anul 2017, după ce s-a certat într-un club din Iași cu un tânăr, ar fi spart o sticlă și i-ar fi tăiat gâtul, secționându-i vena jugulară.

Sediul Palatului de Justiţie din Iaşi
Palatul de justitie Iasi

Ce au spus oamenii legii

 

Covăsneanu a fost trimis în judecată şi pentru lovire, dar victima și-a restras plângerea.

„În noaptea de 14 spre 15 iunie 2017, pe fondul unui conflict spontan, care a avut loc într-un club dintr-un complex comercial din municipiul Iași, inculpatul a lovit-o în zona gâtului cu un ciob, rămas după spargerea unei sticle de bere, pe persoana vătămată D.C.A. (de 23 de ani), provocându-i plăgi tăiate, cu secțiune de mușchi sterno-cleido-mastoidian și venă jugulară externă, leziuni care au fost de natură să îi pună în primejdie viața”, au afirmat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.