Un primar din județul Iași nu poate fi ales fără scandal cu furăciune de voturi. Istoria se repetă la Popești

1650
Vasile Lupu-primar Popesti
Vasile Lupu-primar Popesti

@ În anul 2016, liberalul Vasile Lupu a câștigat alegerile la diferență de un vot în fața Gabrielei Alupoaie, candidatul PSD @ Gabriela Alupoaie a reclamat atunci că i-a fost anulat abuziv un vot iar reprezentantul său dintr-o secție de votare nu a fost lăsat să numere voturile nule @ Acum, după 8 ani, istoria se repetă @ Aseară, comuna Popești rămăsese singura care nu predase la Biroul Electoral Județean procesele verbale și buletinele de vot @ De această dată acuzațiile sunt formulate de candidatul AUR, Bogdan Mihalache care a pierdut la o diferență mică față de Vasile Lupu @ ‘’La două secții nu le iese cheia. Ieșeau cum voiau ei cu sacii nesigilați cu buletine de vot pe drum și nimeni nu le spunea nimic. La Popești s-a votat schimbarea dar am fost furat’’,  spus Bogdan Mihalache, candidatul AUR

În comuna Popești județul Iași, Vasile Lupu, membru PNL nu poate fi ales pe funcție fără să existe acuzații serioase de fraudă electorală. În urmă cu 8 ani a câștigat la o diferență de un vot vot în fața Gabrielei Alupoaie, candidatul PSD. A fost un scandal imens la acea vreme, mediatizat de presa locală. Printre altele, Gabriela Alupoaie a reclamat atunci că i-a fost anulat abuziv un vot iar reprezentantul său dintr-o secție de votare nu a fost lăsat să numere voturile nule. Acum istoria se repetă. De data aceasta, la alegerile de pe 9 iunie, bătălia s-a dat între Vasile Lupu și candidatul AUR, Bogdan Mihalache. Acesta din urmă susține că între el și Vasile Lupu ar fi fost o diferență de numai 30 de voturi iar de data aceasta la Popești s-ar fi schimbat primarul în comună dacă alegerile s-ar fi desfășurat corect. De altfel, aseară, comuna Popești rămăsese singura care nu predase la Biroul Electoral Județean procesele verbale și buletinele de vot. Asta deoarece ‘’nu le ieșea cheia’’  adică nu aveau toate buletinele folosite. ‘’La noi nu s-a terminat procesul electoral deoarece se numără iar voturile din două secții mari. S-a întâmplat ca acum 8 ani, a fost o diferență mică de voturi. În comuna noastră acum s-a votat schimbarea dar am fost furat. Am avut înregistrate 8 cereri pentru urna mobila pentru simpatizanți de-ai noștri și nu s-a mers la acei oameni. Au ieșit pe stradă cu sacii cu voturi, nesigilați. S-au plătit și voturi cu bani, s-a dat între 50 și 100 lei’’, a spus Bogdan Mihalache.

AUR a depus plângere penală. Protest în comună

Deputatul AUR, Mariu Ostaficiuc este convins că în comuna Popești alegerile au fost fraudate și de aceea a formulat o sesizare penală. Acesta s-a deplasat personal la Popești. ‘’Este un haos total aici, nu s-a respectat nimic. Nu le iese cheia în secțiile de votare, urna mobilă au folosit-o cum au vrut ei. Am depus o plângere penală’’, a spus Marius Ostaficiuc.

Și de această data ‘’maestru de ceremonii’’ a fost Petru Drăgan,  fostul secretar al Primăriei, cel care în urmă cu 8 ani a fost președintele biroului electoral de circumscripție. De această dată Drăgan a fost pe post de adjunct al președintelui de circumscripție dar candidații au arătat că tot el a coordonat de fapt totul. Ieri, mai mulți cetățeni din Popești erau adunați în fața Primăriei Popești în semn de protest față de cele întâmplate. ”Sunt fix aceiasi politiști, aceiași oameni care au coordonat procesul de votare. Nu plecam acasa, nu vrem sa se intample ce s-a intamplat acum 8 ani”, a spus Gabriela Alupoaie.

Lista noilor primari din județul Iași. Alegeri locale 2024. Live text

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

 1. Cum să lase ca primar acest individ care are mai mulți oameni care îl huidiuesc decât susținători ! Comuna nu îl vrea și oameni și-au spus cuvântul ! Postările din modul online al candidaților de pe locul 2 și 3 depășesc considerabil postările ce îl promovează pe actualul primar ! Asemena și comuna ! Are drept să aleagă un om pe care îl respectă și îl iubesc și să înlăture râia asta care nu se mai dezlipește din scaunul de primar ! Are afaceri în toată comuna și nu se satură de bani ! Înafară conturilor false făcute de el , familie , copii și oameni care i-a plătit personal nu are alți susținători !

  Dar comuna are un nr mai mare de locuitori ! Toti meritam asfalt și apă ! Gaz și canalizare ! Nu doar 500 de lei cu o zi înainte de alegeri odata la 4 ani cand tu iei salariu de sute de milioane și jupuiesti comuna !
  Iar acum își cheltuie o parte de avere ca sa își păstreze cealaltă parte !

  Oameni buni plătiți atâția bani peste 50 de milioane , strânși prin străinătate , ca să aveți un rubinet cu apă în casă !
  Construiește Fântână , mâna de lucru scumpă , instalație , fosă , apoi butelie lunar , ca să puteți avea și un aragaz ! Când cu acești bani vă puteați lua direct un duș și o toaletă ! Și să vă legați la apă trasă !
  Vă stricați papuci pe drumurile astea care multe nici piatră nu au , dar atunci asflat , de cine știe câți ani , Și batjocora aia de beton unde nu încap 2 mașini să vină și să plece ! de multe ori și ieșiți în pierdere peste tot în loc de câștig când votul vă e cumpărat !
  Ignorați faptul ca oameni nu au de unde strânge dacă nu părăsesc comuna !
  Trăiți o zi cu oameni ăștia care încă se spală în ligheane și merg la baie noaptea în fundul grădini cu lanternele în loc să le dați mici si o sumă de bani ! Ajutați să intre în normalitate ! Iar voi mergeți în vacanțe exotice sub palmieri cu avionul !
  Câți nu ar vrea din afară să le facă bieților bătrâni o baie dacă ar fi deja apă trasă ! Căci cui îi place să își lase părinți să sufere !
  Oamenilor ăstora nici nu le trece chiar în cap toată această greutate ? Realitate pe care famili cu nou născuți sau bătrâni care nu au de unde strânge o sumă mare dintr-o dată doar dacă părăsesc țara o trăiesc?
  În atâta lux propriu uitați de acești oameni amărâți ! Care când merg la vot doresc să le fie viața lor mai ușoară ! Nu a voastră ! Ca voi deja v-ați cheaburit ! Prin intermediul unui primar ce îi vede și pe ei ! Nu doar interesul de a deschide cat mai multe afaceri proprii în comuna ce rulează tot familie lui bani ! Oameni au votat pentru o viață mai bună ! Viața a 7000 de cetățeni e foarte importantă! Și dacă 16 ani nu ai asigurat strictul necesar ! Degeaba te apuci acum să mângâi un câine nehrănit și bătut ! Oamenilor li s-a înăcrit de dvs!
  Lăsați oameni să aibă și ei strictul necesar , mulți nici nu știu ce însemna o vacanța cu familia ! Nu au fost niciodată ! Bebeluși care și-au pierdut viața din cauza iernilor grele ca nu aveau lemne de foc familiile ! Căci nici o cheltuială nu le e ușurată ! Și tot părinți lor umiliți vă votează !

  Când voi investiți bani comunei sau ai afacerilor făcute din și pe bani și pământul comunei !
  Uitați de bebeluși care și-au pierdut viața în iernile grele ? Caci nici lemne de foc nu aveau unii . E mai scump sa iti iei nu stiu câte mașini de lemne și sa muncești sa le tai sa le depozitezi , sa ai o magazie și soba sau centrala ! decât sa plătești gazul și caldura lunar ! Poate în serile reci puteau deschide puțin căldura dacă aveau de unde ! Și bieți copii erau bine ! Căci nu le ușurați nici o cheltuială oamenilor ! Iesă bieți părinți cu căruciorul prin pietre ca să își plimbe copii ! Și trebuie să își ducă copii de mâna până în clasa I . Ca nu e de parcă copii au unde merge pe un drum cu pavele pe marginea drumului . Și au și toți nebuni permis !
  Lăsați tineri să vină în țară ! Să le revină copii bieților părinți ! Și să își deschidă și tineri afaceri ! Nu doar voi ! Chiar și acum când trageți apa vă gândiți tot la voi , să aveți o spălătorie și alte afaceri ! Lăsați și pe alți să aibe afaceri de familie și să fie înstăriți decât să veți voi nu știu câte afaceri în timp ce lumea muncește pe 18 milioane lunar ca să le cheltuie tot la pizza și alimentară a voastră !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.