Polițist de la Rutieră achitat definitiv pentru corupție. Colegul nu mai poate ieși la stradă

4401
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Curtea de Apel Iași a pronunțat astăzi sentința definitiva in dosarul in care doi polițiști de la Politia Rutiera Iași, Cristian Nechifor și Mihai Gabriel Doban au fost trimiși in judecata pentru coruptie

In cazul lui Cristian Nechifor sentinta a ramas definitiva adica acesta a fost achitat. In cazul colegului sau, Mihai Gabriel Doban magistratii Curtii de Apel Iasi au anulat sentinta de achitare pronuntata de Tribunal si au dispus ca acesta sa fie condamnat la o pedeapsă de 1 an și 6 luni suspendare (vezi aici). De asemenea in perioada de incercare Mihai Gabriel Doban nu mai poate exercita o functie publica implicit cea de politist. “In ceea ce îl privește pe clientul meu, decizia instanței de apel este cât se poate de corecta și confirma, încă o data, faptul ca la Curtea de Apel Iasi toate cauzele se tratează cu profesionalism. Ne bucurăm ca după aproape 5 ani de zile am reușit sa finalizam acest dosar și sa dovedim ceea ce era evident, și anume faptul ca domnul Cristian Nechifor nu a săvârșit nici o fapta de natura penală”, a spus Radu Irimia, avocatul lui Cristian Nechifor.

Radu Irimia avocat
Radu Irimia avocat

În urmă cu un an Tribunalul Iasi i-a achitat pe ambii politisti. Cei doi au fost trimisi in judecata deoarece ar fi intervenit pe langa niste colegi sa nu aplice amenzi unor prieteni de-ai lor care săvârșiseră abateri in trafic. Inculpatul Doban Gabriel Mihai, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu atribuții de control în cadrul Serviciului Poliției Rutiere al IPJ Iași, la data de 20 septembrie 2008 a determinat un agent constatator să-și încalce atribuțiile de serviciu prevăzute de art. 109 din OUG 195/2002 și să nu aplice sancțiunile legale (amendă și puncte de penalizare) față de un alt conducător auto ce fusese depistat conduc autoturism cu o viteză peste limita legală pe acel sector de drum”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Detalii si in articolul ‘’Bombă! Polițiști de la Rutieră achitați pentru corupție’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.