Răsturnare de situaţie în cazul funcţionarului din Primărie acuzat de trafic de influenţă! Uite ce au decis judecătorii ieşeni! (EXCLUSIV)

552
Monica Oneata
Monica Oneata

@ Răsturnare de situaţie în cazul funcţionarului din Primărie acuzat de trafic de influenţă @ Judecătorii ieşeni au decis că Monica Oneaţă trebuie să restituie mai puţini bani @ La prima instanţă, Oneaţă a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare, pentru trafic de influenţă în formă continuată

Răsturnare de situaţie în cazul funcţionarului din Primărie acuzat de trafic de influenţă! Judecătorii ieşeni au decis că Monica Oneaţă trebuie să restituie mai puţini bani!

„Instanta admite apelul formulat de inculpata Oneaţă Monica. Constată că inculpata a restituit unora dintre cumpărătorii de infuenţă o parte dintre sumele primite, respectiv sumele totale de 34.000 de lei şi, respectiv, 16.900 de euro. Modifică valoarea sumelor supuse măsurii de siguranţă a confiscării speciale dispuse prin sentinţa penală apelată, în privinţa inculpatei Oneaţă Monica, la 20.200 de euro si 3.900 de lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă”, au afirmat ieri judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi.

Functionar din Primărie, condamnat pentru trafic de influenţă

Amintim că, iniţial, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea Monicăi Oneaţă la un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (13 acte materiale). Procesul funcţionarului public a început pe 29 noiembrie 2022. Asta, după ce femeia fusese reţinută pentru 24 de ore, de pe 15 iunie 2022.

Astfel, Monica Oneaţă, la data faptei inspector în cadrul Compartimentului Secretariat / Registratură din Primăria Municipiului Pașcani, județul Iași, a fost acuzată de procurorii DNA de comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Ce au spus procurorii anticorupţie

Anchetatorii anticorupţie au susţinut că Monica Oneaţă ar fi încălcat de mai multe ori legea. „În perioada septembrie 2019 – iulie 2021, inculpata Oneață Monica, în calitatea menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 de euro și 37.900 de lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani și că îi va determina pe aceștia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituției menționate mai sus, obținerea unor autorizații de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcției unor imobile, încadrarea în grad de handicap și obținerea pensiei aferente”, au afirmat oamenii legii.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru inculpați, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.