Sotia magnatului de la Conex a iesit din inchisoare. A platit cash 3 milioane euro

8474
Condamnata pentru coruptie Tereza Prisecaru a iesit din inchisoare
Tereza Prisecaru a executat un an de inchisoare dintr-o pedeapsa de 5 ani si a iesit
@ Judecatoria Gherla a decis liberarea conditionata a Terezei Prisecaru, sotia magnatului Ioan Prisecaru, patronul grupului de firme Conex @ Tereza Prisecaru fusese condmnata in ianuarie 2018 la o pedepsa de 5 ani de inchisoare @ Insa, spre deosebire de alti corupti Tereza Prisecaru a achitat prejudiciul, 3 milioane de euro imediat dupa condamnare

Sotia magnatului Conex, adica Tereza Prisecaru, sotia lui Ioan Prisecaru a fost liberata conditionat de Judecatoria Gherla in conditiile in care avea de executat o pedeapsa de 5 ani si a fost incarcerata in ianuarie 2018. „Admite propunerea formulata de comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla si, în consecinta: Dispune liberarea conditionata a persoanei private de libertate Prisecaru Tereza, la data ramanerii definitive a sentintei”, au decis magistratii de la Judecatoria Gherla (vezi aici sentinta). De precizat ca aceasta a fost condamnata definitiv pe data de 16 ianuarie iar prejudiciul 3 milioane de euro a fost achitat dupa doua saptamani.

Combinatii ilegale cu Nuclearelectrica

Aceasta a fost condamnata intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA care se referea la unele afaceri ilegale derulate cu  Societatea Nationala Nuclearelectrica SA. Afacerea ilegala s-a derulat intre anii 2003-2005. Atunci, au precizat procurorii DNA, directorii Nuclearelectrica Ioan Rotariu si Traian Cezar Irimei ar fi semnat trei contracte de achizitii publice, fara a respecta legislatia, in urma carora firma Tess Conex a familiei Prisecaru ar fi obtinut ilegal 12,8 milioane de lei (4,5 milioane de euro, la momentul trimiterii în judecată – în 2010). „La randul sau, inculpatul Ispas Gheorghe, în calitate de director de investitii in cadrul S.N.N. S.A. Bucuresti – Direcţia Investitii Dezvoltare, a avizat un contract de achizitii in cursul anului 2003 încheiat in mod nelegal cu S.C. TESS CONEX S.R.L. De asemenea, acesta a emis mai multe note justificative privind achizitionarea din sursa unica de tevi din inox cu incalcarea procedurilor privind achizitiile publice, societatea favorizată fiind S.C. TESS CONEX S.R.L.”, au aratat procurorii DNA in rechizitoriu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.