Au scăpat de pedepse după mai multe „ţepe”! Acuzaţii de fals, uz de fals şi înşelăciune, rămase în aer din cauza prescripţiei!

408
Mâinile unei femei, ţinând mai multe bancnote
Mâinile unei femei, ţinând mai multe bancnote

@ Două femei au scăpat de pedepse după mai multe „ţepe” @ Acuzaţii de fals, uz de fals şi înşelăciune, rămase în aer din cauza prescripţiei @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au decis încetarea procesului în ceea ce le priveşte pe Georgeta Vizaru (fostă Ursu) şi Iulia Cătălina Trofin (fostă Bistriceanu)

Două femei au scăpat de pedepse după mai multe „ţepe”! Acuzaţii de fals, uz de fals şi înşelăciune, rămase în aer din cauza prescripţiei! Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au decis încetarea procesului în ceea ce le priveşte pe Georgeta Vizaru (fostă Ursu) şi Iulia Cătălina Trofin (fostă Bistriceanu).

Judecătorii au considerat că a intervenit prescripţia răspunderii penale în acest caz. „Instanţa admite, în parte, actiunea formulată de către partea civilă Casa de Ajutor Reciproc Moldova IFN şi obligă pe inculpata Vizaru (fostă Ursu) Georgeta la plata către partea civilă a sumei de 18.080 de lei, cu titlu de daune materiale. Respinge în rest, ca neîntemeiate, pretenţiile formulate”, au afirmat judecatorii ieseni.

Au scăpat de pedepse după mai multe „ţepe”!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor două femei a început pe data de 8 iulie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi le-au trimis în judecată în acelaşi dosar. Principalele acuzaţii aduse în acest caz sunt cele de înșelăciune, complicitate la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la înșelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În perioada iunie 2014 – martie 2015, inculpata a folosit adeverințe de venit în care a prezentat calități mincinoase ale debitorilor și giranților, cu ocazia încheierii a două contracte de credit, inducând în eroare creditorul. În perioada august 2013 – mai 2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracţionale, inculpata i-a ajutat pe numiţii să obţină în mod fraudulos credite de la C.A.R. MOLDOVA I.F.N.

De asemenea, în perioada august 2013 – noiembrie 2015, inculpata a falsificat adeverinţele de venit cu date necorespunzătoare adevărului în ceea ce priveşte calitatea de angajați a titularilor şi giranţilor şi fie le-a folosit în calitate de titular de contract sau girant, fie le-a înmânat titularilor contractelor de creditare pentru a fi folosite la inducerea în eroare a persoanei vătămate C.A.R. MOLDOVA I.F.N.”, au spus procurorii despre una dintre femei.

Ce au mai afirmat oamenii legii

Anchetatorii au adăugat că cea de-a doua femeie ar fi comis fapte similare. „În perioada august 2013 – iunie 2014, inculpata, în calitate de debitor titular al contractului, a folosit adeverințe de venit în care a prezentat calități mincinoase ale debitorilor și giranților, iar, cu ocazia încheierii celor două contracte de credit, a indus în eroare creditorul.

Totodată, în perioada august 2013 – iunie 2014, cu scopul de a produce consecințe juridice unității C.A.R. MOLDOVA I.F.N., inculpata a falsificat adeverinţele de venit cu date necorespunzătoare adevărului în ceea ce priveşte calitatea de angajat atât a titularului de contract, cât şi a giranţilor.

De asemenea, în mai 2015, cu intenție, inculpata l-a determinat pe numitul să contracteze în mod fraudulos un credit în calitate de titular, cu scopul cert de a induce în eroare C.A.R. MOLDOVA IFN, punându-i la dispoziţie adeverinţe de venit”, au subliniat anchetatorii ieseni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.